onsdag 4 maj 2016

Ljug för mig

http://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_state=normal&p_p_lifecycle=1&p_p_action=1&p_p_id=crDetailWicket_WAR_arenaportlets&p_p_col_count=3&p_p_col_id=column-2&p_p_mode=view&facet_queries=&search_item_no=0&sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&search_item_id=143715&agency_name=ASE506851&search_type=solr&search_query=ljug+f%C3%B6r+mig
Ljug för mig är en väldigt passande titel. Lögnerna snårar sig åt alla håll och snärjer in huvudpersonen Stella ordentligt. Men det är faktiskt inte bara hon som har hemligheter.

Stella är inte hennes riktiga namn. Hon blev vittne till ett hur en av Philadelphias största knarkkungar begick ett mord och nu kan man väl säga att hon är ett eftersökt byte. I väntan på rättegången sätter polisen henne under vittnesskydd och tvingar henne att byta identitet och flytta från sitt älskade Philly och pojkvännen Reed. Hon hamnar i Thunder Basin, mitt i Nebraskas ingenmansland. Hon hatar det från början och hon tänker inte göra det lätt, inte för sig själv eller för någon annan.
En av de första hon träffar på är Chet, en charmig kille som direkt naglar fast Stella med sina blå ögon. Trots hennes höga skyddsmurar så är det något med honom som gör att hon sakta börjar att acceptera sin nya identitet och själva Thunder Basin. Det blir en efterlängtad verklighetsflykt. Men sanningen tränger sig på och Stella vågar inte helt släppa taget. Lögnerna tonar upp sig och någonstans finns en farlig man som letar efter henne.

Jag fastnar faktiskt rätt ordentligt när jag läser det här, det ger kanske ingen djupare insikt eller stannar kvar särskilt länge men det fungerar alldeles utmärkt i stunden. Becca Fitzpatrick har även skrivit böckerna i serien Fallen ängel och ungdomsthrillern Black Ice. Och hon vet väl helt enkelt vilka knappar hon ska trycka på för att göra det lagom lättläst, spännande och romantiskt. Intrigen är inte särskilt krånglig och håller ett rätt så högt tempo och det hela kryddas med en ordentlig mängd tonårsromantik. Svårare än så behöver det inte heller alltid va.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar