tisdag 13 april 2010

Världsbokdagarna på Vetlanda bibliotek 23 & 24 april

Den 23 april är det Världsbokdagen och det firas under två dagar på Vetlanda bibliotek. Unescos generalkonferens beslutade 1995 att den 23 april skulle bli hela världens festdag där man firar böcker, författare, läsning och värnar upphovsrätten och människors fria tillgång till information.

Vetlanda bibliotek har satt i hop ett digert program för att fira Världsbokdagen. Temat för i år är: Det fria ordet och rätten att få uttrycka oss och föra fram våra åsikter utan censur.

- Alla högstadieelever i kommunen har fått varsitt A5-ark för att få uttrycka precis vad de vill. Dessa papper kommer att klistras upp på fönstren inne i biblioteket.

- På fredagkvällen kommer poeten Bob Hansson till Hörsalen för att bland annat prata om sin senaste bok, "Kärlek - hur fan gör man? Bob Hansson frågar dom som vet." Biljetter finns att köpa i biblioteket.

- På lördagen presenterar Hilbert Björkdahl tillsammans med några av författarna antologin "Higginspristagare 1999-2009 på Småländska höglandet".

- Jätte-Lilla Teatern av och med Anna Leyman kommer att spelas på lördagen i bokbussen, som står parkerad utanför biblioteket. Fribiljetter finns att hämta på biblioteket.

- Det kommer att vara Skrivarverkstad i Hörsalen. Det är Anne Olsson som kommer att guida 30 ungdomar, från kommunens högstadieskolor, i konsten att uttrycka sig. Hon arbetar som lärare på skrivarlinjen på Fridhems folkhögskola.

Fullständigt program finns att hämta på Vetlanda bibliotek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar