måndag 27 september 2010

Jakt på kärlek i ödemarker och smutsig skjorta

Molly skickas till farfar på landet när hennes föräldrar har annat att göra och ingen i stan kan se efter henne. Hon har aldrig hälsat på farfar, men hennes föräldrar säger att han bor "bortom all ära och redlighet" och Molly föreställer sig att de enda varelser hon kommer ha till sällskap är kor. Det kommer bli en trist vecka.

Farfar bor verkligen på landet, men helt ensligt är det inte. I närheten finns en by med affär, dit farfar och Molly trampar på tandemcykeln Lola. I affären jobbar den underbara Alice, som farfar är lite svag för. Alice är dock inte lika svag för farfar, så han inviger Molly i hans plan för att fånga en farmor. Kan Molly hjälpa farfar att hitta en ny farmor?

Fånga en farmor är en lättläst, tokrolig och charmig historia som lämpar sig både för låg- och mellanstadieelever, beroende på intresse och läskunskaper. Fungerar nog också som en trevlig högläsningsbok, även om kapitlen är korta. Mycket trevlig bok som jag tror många kommer ha nöje av. Nu ska jag leta upp fler böcker av samma författare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar