onsdag 15 september 2010

Lättläst på ett ögonblick


"Ditt liv kan ändras på ett ögonblick" är den gemensamma serietiteln på några lättlästa böcker skrivna av Dee Phillips och utgivna av Nypon förlag.
Böckerna är framförallt väldigt bra som lästräning för ungdomar som inte har svenska som modersmål. Det är väldigt korta stycken, bara 2-5 rader, på varje sida som domineras av häftiga grafiska bilder. Det ger nästan lite seriealbumskänsla.
Snygga framsidor, snygga bilder och faktiskt väldigt spännande och innehållsrika berättelser för att vara i så kort format gör att detta är böcker som ger läslust när det mesta känns jobbigt.
Berättelserna handlar om händelser som gör att livet förändras på bara ett ögonblick. Ett tema som fungerar utmärkt när det ska gestaltas i så korta böcker. Än så länge finns titlarna: I mål, Försök igen, Full fart och Göra slut.

2 kommentarer:

  1. Glädjande att lättläst nämns. Det är genre som oftast inte är "fin" nog för att hamna på kultursidorna. Lättlästa böcker är naturligtvis även alldeles utmärkta för alla som har läs-och skrivsvårigheter. Vill samtidigt passa på att tipsa om en bokserie som handlar om Kim & Lina. Finns hos hegas.se

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att lättlästa böcker absolut bör uppmärksammas och många titlar förtjänar goda recensioner. Det är roligt att det just nu kommer många lättlästa böcker med roligt, spännande och medryckande innehåll. Alla vill ju ha spännande berättelser. Detta gör att lättläst även fungerar väldigt bra som inkörsport för läsovilliga barn och ungdomar. De kan känna en vinst i att läsa ut en hel bok.
    //Mari

    SvaraRadera