fredag 4 mars 2011

Teckna djur

För den som tycker om att teckna finns faktiskt en hel del tecknarböcker med olika inriktningar och av olika svårighetsgrad. 2010 kom Teckna djur av Alexandra Kamis. Eftersom många av de andra tecknarböckerna jag har på skolbiblioteket handlar om serier, manga och människor så fyllde den en lucka. Denna ligger dock på något högre nivå. Den börjar med ett par inledande kapitel om material och skissteknik. Sedan följer ungefär ett uppslag per djur i boken som går igenom steg för steg i skissprocessen.
Jag lät några av tjejerna på skolan testa boken, och då ska tilläggas att de är rätt vana tecknare. De tyckte ändå att boken var krånglig att följa. De första stegen utgår från siffrors form och hur de kan påminna om olika delar på djuret. Men sen blir det värre. Man ska inte tro att man kan färdigställa djuret bara för att man går igenom skisstegen, hoppet till det färdiga djuret är väldigt stort. Tjejerna låter hälsa att det absolut inte är något för nybörjaren som vill lära sig grunderna. Men om man lyckas så blir det väldigt fina djur som nu sitter uppsatta på mitt skåp. :-)

3 kommentarer:

 1. Våran kompis älskar den här boken! Hon ritar alltid djur med hjälp av den! Jag tycker också om att rita så jag kanske också ska ta och låna Teckna djur.
  //Agnes

  SvaraRadera
 2. Det tycker jag absolut! Som sagt, fina djur blev det :-)
  //Mari

  SvaraRadera
 3. Kul att den recenserades praktiskt!

  SvaraRadera