onsdag 9 mars 2011

Widmarks nya spännande Tyko- serie!


Det finns inte mycket som är kul med att vara sjuk men när man börjar piggna till lite så är ju läsning något som gör sängliggandet roligare. När jag nu varit hemma och krasslig har boken Den dansande djävulen av Martin Widmark varit en suverän uppiggare och mycket god kandidat bredvid laptopen som underhållning.

Det här är första boken i en serie om Tyko Flores Äventyr som ska bli en triologi där Tyko kommer att resa genom tre världar på äventyr.

Den föräldrarlöse Tyko är 13 år men jobbar hårt i den farliga gruvan, långt långt ner i jorden. Han är inte ensam, det finns många föräldrarlösa pojkar och de som blivit män som hissas ner i den fruktansvärda, svajiga hisskorgen till sitt jobb med att leta silver. Silver som de själva inte får någon glädje av men som gör att den fruktansvärde hertig Mazoo kan hålla folket i staden i ett hårt grepp genom sina dansfester där slavar dansar för honom i rädsla för att göra bort sig. Ingen vågar göra motstånd trots att han verkar vara en riktigt otäck maktgalning som gömmer sig bakom sin dansmask. De kallar honom den dansande djävulen!

En dag händer något konstigt, pojkarna sitter fastkedjade runt ett stort träd utanför kyrkan dit de tas på söndagar. Det tillhör inte vanligheterna att de får vara ute någon längre stund men de njuter i fulla drag. Då får Tyko syn på en skata, en skata som sedan ger honom ett hemligt meddelande i en dröm. Tyko förstår först inte något av det som skatan viskat till honom men en rad händelser kommer visa att skatan är mer än en vanlig skata och att Tyko är mer än en vanlig gruvarbetarslav.

De två fortsättande böckerna Fyrtornet i Son- Li och Polyhymnias guld blir spännande att se fram emot! 

Vill du läsa mer om serien kan du följa Tyko Floresbloggen  tykoflores.se 

3 kommentarer:

 1. Tack för länken och krya på dig!
  Jocke på Tykobloggen
  http://tykoflores.se/

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att den later lovande, valdigt lovande. Hoppas att jag kan fa tag i den och lasa!

  SvaraRadera
 3. Tack Jocke, jag mår mycket bättre nu : ) - kul med en egen sida till serien och dess författare, illustratör och fans!

  Emma- ja, kanske du kan ge det som inköpsförslag på något bibliotek som har svenska böcker där : )

  SvaraRadera