tisdag 4 oktober 2011

Bok & Cd


Ett ytterligare tips, i enlighet med inlägget under, är KG Johanssons lättlästa bok Adam och koderna utgiven av Hegas förlag. Till denna följer en cdskiva vilket öppnar upp för att kunna använda boken på flera sätt. Läsa ett kapitel och lyssna ett/ Lyssna först, läsa den sen/ osv.

KG Johansson har tidigare släppt böckerna Spelet och Nivå 13, lättlästa böcker för de som är dataspelsintresserade. I Adam och koderna blir det action!


Adams pappa ska göra ett jobb för ett rymdforskningsteam och det har något med datakodning att göra. Nu måste Adam följa med dit vilket han inte är så sugen på. Hans pappa menar att nu får han ju lära känna sin kusin Margot bättre och som peppning får också Adam en bärbar dator att ta med på resan.

Väl i Kiruna vill Adam helst sitta vid datorn hela tiden men de vuxna tycker att han kan vara ute och lära känna staden istället. Margot tar med Adam på en rundtur och visar honom en stuga ute i skogen som snart ska ingå i ett test där militären ska spränga från ett plan. Adam tycker att det låter spännande. När Margot blir sjuk får Adam undersöka staden vidare och han övar också en del på morsekod som han pappa lärt honom. Det visar sig senare i boken att just den morsekoden kommer att behövas för att hälpa Adam ur en rejäl knipa. När Adam får sitta vid datorn börjar han chatta med en kille som kallar sig Jimmy Alien, en kille som påstår sig känna en av Adams klasskompisar och som också verkar väldigt intresserad av hans pappas hemliga jobb.

Nu kanske ni har fått tillräckligt med ledtrådar för att förstå att handlingen kommer att utveckla sig i ett rasande tempo! Skapar förhoppningsvis också eftertanke kring internetanvändande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar