måndag 10 oktober 2011

En krypauppisoffanhöstruskbok


Höstrusk! Hua! Då vill det till att ha riktigt många stämningsfulla böcker hemma.

Ett höstrusktips är den hemlighetsfulla psykologiska thrillern Sanningen om Alice av australiensiskan Rebecca James.

Katherine flyr de rykten som envist förföljt henne i hemstaden, om systerns död och om familjen. Katherine flyr också sina egna skuldkänslor angående mordet och försöker ta en anonym roll i nya staden Sydney där hon bor hos sin faster och har börjat plugga. En dag när hon sitter och läser under ett träd störs hennes anonyma värld av att skolans populäraste tjej, Alice, kommer fram och prompt vill ha med Katherine på fest. Katherine kan inte förstå varför Alice, som kan vara med vem hon vill, väljer att prata med just henne. Trots ett visst motstånd till att börja med dras hon till Alice och kan inte motstå den vänskap som Alice erbjuder.

Alice presenterar Katherine för en god vän, Robbie (som är kär i Alice) och de tre börjar umgås. I den här boken anar man hela tiden något mörkt och farligt. Deras vänskap är inte helt fri från problem, Katherine är lite "femte hjulet" och samtidigt känner hon en allt djupare vänskap med både Alice och Robbie men det verkar som att Alice också döljer någonting, precis som Katherine.

Den ursprungliga titeln Beautiful Malice döljer motsatserna vacker och illvilja vilket är den perfekta beskrivningen av Alice. Katherine kan inte värja sig mot Alice dragningskraft, trots att hon ibland testar både Katherine och Robbie genom att snabbt vända humör från underbar till fruktansvärd. Boken håller dig fast sida efter sida, vad är det för mörkt de döljer och vem är egentligen Alice?

Författaren skriver på sin blogg om att hon håller på med en ny bok under arbetsnamnet Little Deaths som jag verkligen ser fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar