måndag 31 oktober 2011

Blodiga recept

Lennart Helsing är 11 år gammal och inte rädd för något, av någon anledning som han själv inte har listat ut. Hans familj driver restaurangen Garlic Heaven, där precis varenda maträtt innehåller vitlök. Även glassen. Dessvärre går affärerna inte så bra och pappa är rädd för att han tvingas slå igen.

Så får Lennart nys om en matlagningstävling för unga kockar. Här har han chansen att rädda restaurangen med vinstpengarna! Som av en händelse hittar han en riktigt, riktigt gammal kokbok på vinden. Den är skriven av en av hans förfäder, den berömde vampyrjägaren Abraham van Helsing. Det verkar som van Helsing tillsammans med en viss greve Dracula har börjat författa en kokbok. I den finns ett recept på blodpudding, men en del av receptet är bortrivet. Lennart bestämmer sig för att ge sig av för att hitta resten av receptet. Han misstänker att detta mycket väl kan vara vinnarreceptet.

Sökandet för honom till Transsylvanien och en mycket ödslig by. Där träffar han Louella, Draculas dotter. Trots en tveksam början inser de snart att de både två befinner sig i knipa och att de båda har något att vinna på ett samarbete. Louella har nämligen en påstridig amerikan efter sig. Han vill göra om slottet och hela byn till nöjespark. Det här blir början på en mycket märklig vänskap och en spännande resa mot ett gemensamt mål.

En både spännande och mysig berättelse om oväntade vänner, att söka sitt förflutna och hitta något helt annat än man väntade sig och om att kämpa för något man tror på. Jag tror att det här är början på en mycket trevlig bekantskap och jag ser fram emot kommande resor när Lennart och Louella ger sig av på jakt efter fler recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar