måndag 12 december 2011

Frasande kjolar och elakt spel"Den fjärde oktober 1899 öppnades himmelrikets portar för Elizabeth Adora Holland, äldsta dotter till den bortgångne mr Edward Holland och hans änka Louisa Gansevoort Holland. Begravningen äger rum i morgon, söndagen den åttonde oktober, klockan 10.00 i Grace Episcopal Church, Broadway 800, Manhattan"

På begravningen visar det sig att de rika och framstående sörjande skrider fram med helt skilda känslor i sina hjärtan. Penelope Hayes som var Elizabeths officiellt bästa väninna verkar inte fullt så ledsen som hon borde varit och den dödas syster Diana verkar knappt kunna dölja ett hemlighetsfullt leende när hon skyndar in i kyrkan något försenad. När sedan berättelsen om vad som hände innan begravningen öppnas för dig är innehållet alltför fyllt av frasande kjolar, kärleksrivalitet och illvilliga planer för att det ska gå att värja sig emot.

Den här inte helt nya triologin av Anna Godbersen (Deluxe 2008, Rivaler 2009 och Avund 2010) är en resa tillbaka i tiden och jag är helt hopplöst fångad!

1 kommentar:

  1. Åh, jag läste första delen för ett år sen och tyckte också om den. Måste bara hinna med att läsa resterande delar. Dessutom upplyste en elev mig om att det kommer en fjärde del i serien. Den har bara inte kommit på svenska än (men jag hoppas att den översätts).

    SvaraRadera