torsdag 19 april 2012

Erik testar det mesta


Erik är en kille som vill prova allt. Ja det verkar i alla fall så när jag läser om alla roliga sporter och aktiviteter som han gillar. Han seglar, kör rally, dyker, är på cirkus, testar bilar, åker skoter, kör cross och annat tufft. I en bok blir han dock väldigt rädd istället och rädd hinner både han och pappa bli några gånger till genom serien.

I den här nybörjarläsarserien utgiven av Nypon Förlag är det både läsning och allmänbildning som bjuds, inte minst så får du veta varför föräldrarna måste köra bilen till bilprovningen.

På bilprovningen jobbar Malin, hon testkör bilen runt huset och testar tutan. Så när Erik ser en tjusig dam stanna med sin bil bestämmer han sig för att följa med på TutTestTuren. Damen kör inte runt huset utan hon kör mot stan istället... Erik blir rädd, det blir damen också när han skriker i baksätet och pappa blir både arg och glad när Erik kommer tillbaka till bilprovningen. Erik tror att det är något fel med deras bil men pappa förklarar att Erik inte får följa med någon han inte känner och att det är därför pappa blev så rädd när han inte kunde hitta honom
-Jag kan inte klara mig utan dig, säger pappa och ler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar