fredag 1 mars 2019

En historia som håller hela vägen till Frostbacken

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=161769&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=title%3A+%22Skuggorna+p%C3%A5+Frostbacken%22&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583


"Skuggorna på Frostbacken" är en mycket spännande berättelse som handlar om syskonen Isak och Ines. De har nyligen förlorat sin pappa som dött i en cancersjukdom och mamma bestämmer sig för att familjen måste åka bort för att ta hand om varandra och umgås. De kommer fram till en röd liten stuga som ligger alldeles i närheten av en sjö.
Som 13-åriga killar är mest tycker inte Isak det är särskilt roligt att tillbringa flera långa veckor i obygden, med dålig till obefintlig täckning på mobilen och långt ifrån sina kompisar i stan.
Han tar med sig sin syster för att bada och de stöter då på en flicka som är jämnårig med Isak. Flickan som heter Elin är glad och Isak tycker det är roligt att umgås med henne. En stark vänskap växer fram. Ett problem och orosmoment är att Elin bor med sina syskon i något som ser ut som ett fallfärdigt torp. Här bor de med sin alkoholiserade far som är elak och som slår sina barn. Elins mamma har försvunnit berättar hon.
Isak berättar om hur Elin och hennes syskon har det för hans mamma som såklart blir orolig. Isak bestämmer sig för att hjälpa Elin, med deras livssituation och att hjälpa henne att hitta sin mamma. Elin i gengäld hjälper Isak flera gånger, bland annat räddar hon Ines från att drunkna och från att gå vilse i skogen.
När mamman tillsammans med Isak och Ines åker till socialkontoret för att göra en orosanmälan om Elin och hennes syskon möts de av förbryllade miner. De har inte hört talas om att det bor några barn i det fallfärdiga huset på Frostbacken.
Vad vill då Elin med Isak? Finns hon på riktigt? De obesvarade frågorna blir många. En historia som håller hela vägen till slutet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar