söndag 17 mars 2019

Välkommen till Isaks universum


Efter den glimrande barnromanen "Minoo och vinterskeppet" kommer Anna Ehring nu med en ny pärla, "Isaks universum". Boken handlar om Isak som mest av allt älskar att vara i vattnet. Här kan han fly undan bråken som hans pappa och mamma har på natten.
Isaks kärlek för vatten gör att han funderar på att börja med simning, men eftersom det handlar om att simma snabbt och att tävla vill han inte. Det är just själva tiden han vill undvika.
"Ibland önskar jag att tiden inte fanns. Jag får ont i magen av tid", funderar Isak och tänker bland annat på hans stressade föräldrar som måste komma till jobbet i tid och alla andra tider som Isak måste hinna till.
Nej, Isak vill mest ta det lugnt och fundera och reflektera över saker och ting. Det kan han göra med sin bästa kompis, Albin. Albin har astma och kan inte anstränga sig fysiskt, men han är bäst eftersom han alltid lyssnar på vad Isak har att säga.
I boken försöker Isak få fler relationer. Han är exempelvis nyfiken på Blenda, men problemet är de har så svårt att förstå varandra, som att Isak trivs bäst när han ligger flytande i vattnet och tänker på världsalltet. Isak har dock väldigt svårt att släppa tanken på Blenda, men hur kan han närma sig henne?
En lågmäld och mycket vacker bok som väcker väldigt mycket tankar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar