onsdag 6 november 2019

Rysligt bra serier av Klintberg

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=147105&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=blodet+isar&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
Mer serier, här kommer sex tecknade serier om spöken, lik och blod!
Bakom boken Blodet isar står Bengt af Klintberg och Emelie Östergren. Klintberg är ju känd för sina bloddrypande och isande berättelser för vuxna. Här vänder han sig till de unga läsarna.
I berättelsen Mattläggaren gör en mattläggare ett jobb hos en kund. Allt flyter på bra. När mattläggaren ska ta en kaffepaus märker han att cigarettpaketet saknas. Han går tillbaka in i vardagsrummet och ser då en bula under mattan. Vilken tid det kommer att ta att fixa detta! Han tar då fram en hammare och försöker jämna ut bulan. Allt går bra, och efter ett tag är allt jämnt och fint.
Dagen efter ringer kunden och tackar för ett bra arbete. Hon har också hittat cigarettpaketet. Problemet är bara att dotterns hamster är försvunnen....
En annan ryslig berättelse är Bruden som försvann. En kille och tjej som känt varandra länge ska gifta sig. På bröllopsmiddagen pratas gamla minnen och man minns bland annat hur man lekte kurragömma förr i det gamla kråkslottet som paret nu ska bo i.
Här finns många vrån och gömslen. Man beslutar sig för att leka igen. Brudgummen som letar hittar alla utom en, bruden. Åren går och hon är fortfarande försvunnen. Brudgummen är förtvivlad och antar att bruden fick kalla fötter och reste iväg.
Men så en dag hittas hon, på ett mycket ovanligt ställe, världens bästa gömställe kan man säga...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar