torsdag 7 november 2019

Tänkvärt och jobbigt om känslor

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=160116&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=r%C3%A4dslorna&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583

Vi är alla rädda för något.
Henrik är rädd för det mesta.
Ängslan gör att Henrik är rädd för att tappa bort sina saker. Därför flyttar han dem hela tiden. Tills han inte hittar dem alls.
Sen har vi Ilskan. Ilskan är arg jämt. Ilskan kastar Henriks saker i väggen tills de går i tusen bitar. Sedan finns inte sakerna mer.
Sen har vi Frysan. Den gör att Henrik inte kan städa upp efter Ängslan och Ilskan. Därför sitter bara Henrik alldeles stilla och gör ingenting.
Mest av allt skulle Henrik önska att Rädslorna ville flytta ut. Men vart skulle de flytta då? Henrik vill inte att Rädslorna skulle ställa till det för någon annan.
Henrik tänker då att han skulle vilja ha sällskap. Därför sätter han ut en annons om en hyresgäst. Snart ringer det på dörren och Ordning och Reda flyttar in....
En tänkvärd men också lite jobbig bilderbok av Jesper Lundqvist och Marcus-Gunnar Pettersson om alla rädslor vi går runt och bär på, känslor som vi alla kanske måste förlika oss med och komma överens med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar