måndag 17 maj 2010

Kallt blod- serien av Jörn Jensen

I Kallt blod- serien träffar du Tobias och hans syster Simone. I varje bok är de med om en riktig rysare. Det här är en lättläst serie och kan nog passa både mellanstadiet och någon på högstadiet. Texten är kortfattad och böckerna tunna så de ser nästan ut som börja läsa- böcker vid första anblicken men innehållet är läskigt nog för lite äldre.

I första delen De försvunna barnen sprider sig skräcken i staden där Tobias och Simone bor då det försvunnit barn från olika delar i staden. Tre barn har försvunnit varje gång och nu är deras mamma rädd att tre barn kommer att försvinna från deras stadsdel. Rykten går om att barnen tas till ett annat land för att arbeta i gruvor och fabriker och polisen har varit ute och informerat i skolan om att alla måste vara försiktiga och ta följe med varandra hem från skolan. Tobias och Simone är på sin vakt men när de får en ny granne som är blind hjälper de gärna honom att ta ut hunden och läsa tidningen för honom. I samma veva är Tobias nära att bli indragen i en bil, någon är verkligen ute efter tre nya barn men vem.....?

Jörn Jensen är en produktiv författare och det kommer att ges ut många delar i den här serien. Det finns än så länge möjlighet att köpa del 1-10 och i juni ges del 11-16 ut. Vill du köpa dem på ett smidigt sätt går det att beställa paket med del 1-5 och 6-10 än så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar