tisdag 4 maj 2010

Vilda gröna ögon

Jag tyckte att det var dags att gräva fram en gammal goding och vad passar väl då bättre än en Joyce Carol Oates? Just nu läser vi Vilda gröna ögon i min bokcirkel på skolan. Den är spännande att använda i sådana sammanhang eftersom det finns otroligt mycket att prata om och mycket att upptäcka under ytan.

Det handlar om Franky, dotter till den välkända och charmiga sportprofilen Reid Pierson. Reid är en person som det nästan är helt omöjligt att inte älska. Inte minst för hans familj. Men Franky och hennes syskon blir varse om att den lyckliga familjen inte är mer än en fasad när mamma Krista börjar vara borta långa perioder. Reid är otroligt angelägen om att det inte får synas utåt och vänder barnen mot sin mamma. För Franky blir det en chock när allt som hon trodde var på riktigt visar sig vara en lögn. Och vem ska hon egentligen lita på?

Det här en riktigt psykologisk spänningsroman som liksom letar sig in under huden. Den passar inte för allt för unga läsare, dels för att den är obehaglig och dels för att kunna förstå de underliggande hoten.

3 kommentarer:

 1. Nu blev jag lite sugen på den där "Vilda gröna ögon". Har lånat den nu och ska ge Oates en chans!!!
  /Nadja

  SvaraRadera
 2. Gör så! :-) Oates förtjänar verkligen en chans!! Tyvärr så är det många ungdomar som tycker att hennes böcker är lite svåra. Men du klarar den nog ;-)

  //Mari

  SvaraRadera
 3. Jag var med i denna bokcirkeln och tyckte att boken var riktigt bra. Den var speciell och rätt obehaglig. Tumme upp!

  SvaraRadera