torsdag 12 december 2019

Åkalla aldrig Svarta madam på toaletten!

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=142841&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=svarta+madam+kom+ram&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
Har ni några läskiga böcker?
Det är nog den vanligaste frågan jag har fått sedan jag började jobba på bibliotek.
Här är en läskig bok, den har några år på nacken, men fungerar fortfarande fint för barn som vill ha en pulshöjning och något som framkallar kalla kårar.
Anna Hanssons "Svarta madam, kom fram!" är en bok i en spännande serie med läskiga och spökiga böcker. 
Det finns fyra ord man aldrig ska säga i mörkret på en skoltoalett. De fyra orden är "Svarta madam, kom fram!". Om Lukas hade vetat det kanske han fortfarande hade varit vid liv. 
 Lukas, Isa och Jack befinner sig i korridoren på skolan de går. De står utanför en skoltoalett. De vågar inte riktigt gå in. Då dyker vikarien upp och säger att lektionen har börjat. När lektionen är slut ber vikarien de tre eleverna att stanna kvar.
Vikarien berättar att han vet vad de tre gjorde utanför toaletten.
"Jag vet att ni försökte kalla på Svarta madam! Vi försökte med det när jag gick på skolan förr i tiden. Men det är inget jag rekommenderar", säger vikarien.
Han berättar för dem att de har varit på fel toalett. Svarta madam befinner sig på en undanskymd plats, på toaletten i källaren utanför bildsalen. Han varnar dem för att gå dit!
Eleverna tar dock inte lärarens varning på allvar utan återvänder till skolan senare på kvällen, när det är skoldisco. De smyger ner i källaren och Lukas går in på toaletten. Tydligt hör de andra två hur han kallar på Svarta madam!
Ja...Vad hände egentligen där inne på skoltoaletten? Vi vet att Lukas försvann.
Kanske letar man efter honom än idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar