torsdag 5 december 2019

Neo vill spela tv-spel till varje pris

Neo älskar tv-spel. Det gör också bästa kompisen Salma. Problemet är att Salma är mycket bättre på tv-spel än Neo. Snart kommer ett nytt tv-spel ut, det spännande Rymdkaos 4. Spelet kostar mycket pengar men Neo och Salma sluter en pakt att den som får spelet först måste dela med sig.
Neo tjatar och tjatar på sina föräldrar om att få spelet och till slut lönar sig tjatet. På hans födelsedag kommer mamma och pappa in på morgonen med tårta och ett glansigt paket.
I paketet ligger Rymdkaos 4! Neo kan inte tänka på annat än att spela. Han glömmer bort och äta och när Salma kommer och ringer på dörren och vill leka säger Neo att han inte har tid. Nästa gång hon ringer skyller han på att han har ont i magen.
Det enda som är viktigt för Neo är att bli bäst på tv-spel! Han har helt glömt bort hans och Salmas pakt och löftet om att dela med sig.
Det enda han vill ha är ju lite försprång, att bli bäst på Rymdkaos 4 innan han delar med sig.
Neo spelar och spelar och till slut har han besegrat den sista bossen. Då ringer han till Salma för att leka. Salma har då ingen lust att leka. Hon har också hittat en ny kompis.
En tänkvärd bok av Sofie Silverbring för unga om vad som egentligen är viktigt här i livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar