måndag 30 december 2019

Rysare om Sveriges mest hemsökta hus

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=164488&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=title%3A+%22Pr%C3%A4stg%C3%A5rdens+hemlighet%22&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
Borgvattnets prästgård är ett av Sveriges mest hemsökta platser. Många präster har genom åren vittnat om spöken som härjar i huset. Berättelsen om när en präst blev utslängd ur en gungstol blev en världsnyhet. Denna gungstol köptes för övrigt in till Hylands hörna senare.
Författaren Tobias Söderlund skriver om prästgården i en ny spökserie för mellanåldern.
12-åriga Vanessa har en Youtubekanal med massor av följare som uppskattar hennes spökjakter. Denna gång ska hon och hennes två kompisar försöka ta sig in i Borgvattnets prästgård för att filma. Självklart vet de om hur hemsökt stället är. Redan tidigt när de filmar börjar märkliga saker att hända. De hör bland annat knarrande steg, barngråt på nedervåningen och ser konturerna av ett ansikte i bildskärmen.
Upplevelsen blir till och med så stark för Vanessa att hon svimmar. Sedan minns hon inget mer.
Hon kommer hem och försöker bearbeta vad som har hänt. Hon blir alltmer övertygad om att det är ett spöke de har mött. Ganska snart börjar hon också känna närvaron av ett spöke i hemmet.
Har spöket följt med henne hem? I sådana fall, vad vill det?
Än en gång måste Vanessa och hennes kompisar tillbaka till spökprästgården för att ta reda på vilka andar det är som huserar där.
Boken är riktigt kuslig på sina ställen och kommer med all säkerhet att locka bokslukare i mellanåldern med en förkärlek för spökhistorier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar