tisdag 17 december 2019

Vilken hemlighet är det som Sara bär på?

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=166408&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=1&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=var+%C3%A4r+sara&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
Jag gillar verkligen Katarina von Bredows trilogi om Ellinor, Leo och Viktor som går på mellanstadiet. Det finns få författare som kan beskriva livet i mellanstadieåldern som Katarina. Nu har hon gett ut denna lättlästa bok, "Var är Sara"".
Hannes och Sara är nykära. Det känns pirrigt när de är bredvid varandra och de har till och med vågat börja pussa på varandra i skolan.
Allt är alltså solsken och pirr. En dag sitter de och äter glass tillsammans när de ser en annan tjej med en liten hund sätta upp lappar i närheten. På lapparna står det att hennes hund är sjuk och att hon behöver pengar till operationen. Tjejen med hunden har inte själv råd eftersom hon är student och inte har så mycket pengar.
Sara går in med hull och hår för uppgiften. Hon ska göra allt hon kan för att försöka rädda hunden. Hon blir irriterad när hennes och deras andra kompisar inte tycker hunden är det viktigaste i livet. Hannes och de andra tycker att Sara bete sig konstigt. Varför försvinner hon exempelvis hela tiden? Och varför vill hon inte berätta för Hannes vad hon håller på med? Har hennes hemlighetsmakeri något med hunden att göra? Eller är det så att hon i hemlighet träffar en annan kille?
Många frågor som synes, men jag känner att jag måste avsluta mitt recenserande av boken i tid för att inte "spoila" den spännande handlingen!
För det här är en riktigt spännande bok, skrivna med små medel. Man vill hela tiden ha reda på vad det är för hemlighet som Sara går och bär på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar