tisdag 17 december 2019

Ny serie för hockeytokiga barn

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=160124&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=nedsl%C3%A4pp&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
Förstafemman är en ny serie för alla hockeytokiga barn. I serien får vi följa spelarna i Yggdrasil IK. I första boken "Nedsläpp" är fokus på backen Oliver.
Oliver är en duktig spelare som älskar hockey. Tyvärr har mamman inte så mycket pengar, så när Oliver nu har växt ur sina skydd har hon inte råd att köpa nya.
Dessutom ska snart föreningen på säsongens första träningsläger, och det kostar 500 kronor.
Oliver är driftig och kommer snart på en idé. Han ska gå runt bland sina grannar och fråga om de behöver hjälp med något trädgårdsarbete. Snart börjar pengarna rulla in och avgiften för träningslägret kan betalas.
Men för skydden har han fortfarande inga pengar.
Oliver har dock andra problem. På träningslägret finns också spelarna i laget Hammarberga som är Yggdrasils största konkurrenter. I slutet av lägret ska lagen mötas i en match.
För Oliver går lägret väldigt bra. Han är spelsugen och gör en bra insats. Men så i matchen mot Hammarberga är olyckan framme. Och detta tack vare att han inte hade några pengar för att köpa skydd.
Frågan är om Oliver ska kunna spela vidare eller om han har skadat sig ordentligt?
Nike Bengtzelius och Christian Axelsson har skapat en mycket bra och trovärdig serie, främst för de som gillar hockey men även andra kan få behållning av den då den behandlar ämnen som exempelvis vänskap. Dessutom är den stundtals mycket kul!
Nu väntar vi med spänning på nästa bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar