måndag 30 maj 2011

Början på värmen av Pernilla Gesén


Böckerna om klass 7b är omåttligt populära här hos mig, eleverna lånar gärna hela serien på en gång. Nu har äntligen del 8 Början på värmen kommit ut!

Det som är så bra med denna serie är att den passar de flesta eftersom att du följer eleverna i klassen som alla har sina personligheter, problem och glädjeämnen! Roligast är nog att läsa dem i tur och ordning men om du vill veta något om vad del 8 handlar om läs här:

Paulinas pappa har flyttat ifrån familjen, han har träffat en ny tjej. Hur pinsamt är det inte när ens pappa går omkring med ett fjantigt förälskelseleende! Paulina tänker inte förlåta honom. Oskar har trubbel hemma. Hans mamma dricker och hennes kille, Per är ett svin. Oskar går på helspänn, för hur han och lillasyster än beter sig kan det vara fel. Det är hur lätt som helst att säga något fel och sen bli både utskälld och hotad. Trots att hans mamma beter sig illa när hon dricker finns han där och sopar rent för henne när socialen lägger sig i, hon är ju trots allt hans mamma. Hanna ska få hjälp för sin anorexia men brottas med sina känslor över att inte få välja själv hur mycket eller lite hon ska äta. Tessan har varit ihop med Set i snart fem månader, hur länge som helst. Glädjen över det blir dock grusad av vad hennes föräldrar vill berätta och inte blir det bättre av att hon själv ställer till det på en fest. Det låter som problemspäckad läsning men i allt det jobbiga finns kompisar som ställer upp och saker som ordnar sig också.

Det här är en serie som skapar läsamerbegär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar