måndag 9 maj 2011

Spelskulder och innebandy

Afroditeböckerna fungerar när man vill ha spänning, högt tempo och blandat innehåll, det vill säga nästan alltid! Nu i vår kom sjätte Afroditeboken Afrodite och ödet ut och författaren Ritta Jacobsson levererar återigen en nagelbitare med djup!

Denna delen bjuder på en rafflande maktkamp där Afrodite försöker rättfärdiga sin plats som enda tjej i skolans innebandylag. Det blir en smutsig kampanj där de som hellre vill se den nya killen Erik i hennes ställe, startar en Facebookgrupp där de skanderar sitt budskap om vems platsen är. Afrodite känner sig utsatt och tror att hon kan luta sig mot pojkvännen Alexander men när grupptrycket blir för stort visar han sig inte så pålitlig som hon trott! Deras tränare Bjarne ska vara föräldrarledig och de ska få en ny idrottslärare, Ted Borgsten, en yngre nyutexaminerad tränare och Afrodite förstår att killarna kommer göra allt de kan för att pressa Ted till att byta ut henne.

Ted inser snart läget och vill stötta Afrodite men att stå emot den hätska stämningen blir inte lätt när han dessutom själv dras med stora mörka problem att ta tag i privat och det blir ännu svårare när de killar som vill ha bort Afrodite lyckas med en moraliskt vidrig kupp....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar