torsdag 22 augusti 2019

Farligt att leka med elden

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=162202&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=det+brinner+nora&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
Det är farligt att leka med elden! Detta är det viktiga budskapet i Det brinner, Nora! av Kerstin Lundberg Hahn. Boken handlar om just Nora som när berättelsen börjar får gå hem från fritids tillsammans med bästa kompisen Leon.
På vägen hem får de syn på en tändare som ligger i sanden på en lekplats. Nora vet ju såklart att man inte får leka med elden. "Men jag leker inte, jag vill bara testa om tändaren funkar", tänker hon.
Leon vet också att eld inte är något som man ska leka med, men han vill ju bara grilla korv.
Ja, ni förstår varthän det lutar, och det dröjer inte länge förrän människor strömmar till och brandkår tillkallas. Hur ska det sluta? Ska Nora våga berätta om hur branden startade?
Historien är baserad på författarens egna erfarenheter, om hur snabbt en katastrof kan inträffa, även om man inte menar det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar