onsdag 14 augusti 2019

Spännande och faktaspäckat om älgjakt

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=162964&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=title%3A+%22P%C3%A5+jakt+efter+%C3%A4lg%22&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
På skolorna jag jobbar finns det en del jaktintresserade barn. Förfrågningar har därför kommit med jämna mellanrum om skönlitterära böcker om jakt för den här åldersgruppen. Tyvärr har det inte funnits så mycket att välja på i bokskörden. Martina Ericsons böcker har rekommenderats men sedan blir det svårt att tillfredsställa önskemålen.
Nu har äntligen en ny serie i genren kommit. Den heter "På jakt" och är skriven av Anna Hansson och Jennie Elverstig. Deras syfte, förutom att underhålla med bra och spännande berättelser, är att informera om hur jakt bedrivs i Sverige.
Den första boken, På jakt efter älg, handlar om Axel som ska få följa med sin pappa på älgjakt. I boken får den oinvigde reda på varför Axel får bära en orange keps under jakten, hur han ska bete sig för att inte skrämma bort älgen och varför man jagar älg egentligen.
Som om detta inte vore nog får man också en rad älgfakta på köpet.
Nu ser vi fram emot nästa bok i serien. Den heter På jakt efter björn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar