fredag 16 augusti 2019

Mammaliv väntar för Viggo

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=164318&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=viggo+och+mammalivet&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
Jag gillade verkligen Viggo och rädslolistan. I den boken var Viggo rädd för nästan allting. Nu kommer Lisa Bjärbos uppföljare Viggo och mammalivet. 
Viggo sitter hemma och väntar på mamma. Hon heter Karen och bor i Danmark. Viggo och hans bror Nils träffar mamma varannan helg. Då är det "mammaliv". Detta är något Viggo längtar efter otroligt mycket. Nu slipper han väntan och längtan. Mamma ska nämligen flytta till Sverige. Till en lägenhet bara fem minuters promenad ifrån pappans hus.
Nu kommer det alltså bli ännu mer mammaliv. Viggo tycker det känns kul. För mamma får han nämligen glass till plättarna. Det får han inte för pappa. För mamma får han också bara äta sås utan att behöva äta köttbullarna. Pappa tjatar jämt om att Viggo måste äta köttbullarna.Pappa har mer regler och är lite tråkigare än mamman tycker Viggo.
Detta är en skojig bok. Som läsare får man reda på alla tankar som ryms inom Viggo. Det är mycket känslor och knasiga och fantastiska funderingar.
Dessa fantastiska tankar går inte alltid ihop med verkligheten, och då kan det bli lite knas. Viggo får en "reality-check" och inser att även pappa är rätt bra trots allt. Eller som man själv säger: mammaliv plus pappaliv blir Viggoliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar