tisdag 13 augusti 2019

Kompisar letar spöken på biblioteket

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=144055&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=2&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=sp%C3%B6kspanarna&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
Denna lättlästa mysrysare börjar med ett besök på biblioteket. Bibliotekarien berättar för eleverna att det finns böcker att läsa om vålnader, zombies, varulvar och vampyrer. Men det läskigaste spöket av dem alla finns på biblioteket. Bibliotekarien berättar att detta spöke för 100 år sedan var en elak bibliotekarie. I åratal letade hon efter en bok utan att hitta den. Innan hon hittar den kan hon inte få ro utan härjar därför runt på skolan.
Kompisarna Hanna och Malva tycker detta låter spännande och bestämmer sig för att hjälpa till. De börjar "spökspana". Kommer de hitta spöket? Och kommer de hitta boken som "biblioteksspöket" letat så förtvivlat efter?
Spökspanarna är Annika Widholms femte bok. Det märks att hon gillar skriva gåtfulla och spännande historier. Hennes skrivglädje smittar av sig, såväl på mig som vuxen, men framförallt för yngre barn som precis knäckt läskoden och tycker om att läsa berättelser om spöken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar