tisdag 20 augusti 2019

Hilma får djuren att bli kompisar

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=164315&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=hilmas+hamstrar&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
Djurgänget Hilmas hamstrar av Jenny Alm Dahlgren är en perfekt lättläst kapitelbok för de vars lässug precis har vaknat.
Hilma är ensam hemma hos pappa. Det är lite tråkigt. Tur då att hon har sina djur, dvärghamstern Rufus och katten Kurre, som upptäckt hur roligt det är att dra hem små möss.
Kurre har precis kommit hem med en mus, leker med den och ska snart döda den då musen flyr in under soffan. Hilma vill rädda musen. Hon bestämmer sig för att stänga in Kurre i badrummet.
Precis som med Hilmas mamma och pappa så har hamstern Rufus skilts från sin dvärghamsterkompanjon Rafs. Därför är Rufus deprimerad. Hamstrar trivs ju bäst tillsammans.
Då kommer Hilma på en briljant idé. Hon ska para ihop Rufus med musen som gömt sig under soffan!
Hilmas idé verkar fungera, musen och Rufus ser ut att bli bra kompisar. De äter dessutom samma mat, pellets, frukt och grönsaker.
Så långt allt frid och fröjd. Men vad händer när katten kommer ut från badrummet? Och vad händer när musrädde pappan får reda på att en mus befinner sig i huset?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar