måndag 20 maj 2019

Galet superhjälteäventyr med Ernst och Gudrun

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=160372&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=superhj%C3%A4ltekalaset&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583

Många barn kan nog känna igen sig, det hemska i att vara den som inte blir bjuden på kalaset. Det är vad som händer Ernst och Gudrun i boken Ernst och Gudrun Superhjältekalaset.
Berättelsen börjar med att Ernst väntar på inbjudan till Sixtens kalas. För hundrafjärde gången tittar han i den blå brevlådan, men nix, ingen inbjudan. I besvikelse springer han ner till skräpboden som ligger en bit ifrån huset. Han klättrar upp på taket för att kunna sitta och fundera i ensamhet. Då plötsligt hör han en röst nerifrån.
Det är Gudrun. Hon har heller inte blivit bjuden på kalaset. Snabbt klättrar hon också upp på taket. Tillsammans pratar de lite men sitter mest tysta och känner sig molokna.
Då plötsligt uppenbarar han sig. En man i röda solglasögon och skinnjacka. Och pyjamasbyxor. Därför blir han kallad för "Pyjamaskillen" av Ernst och Gudrun. Men egentligen är han Superhjältarnas superhjälte. Hur mycket grejer som helst verkar rymmas i superhjältens, eller Arnold som han själv kallar sig, skinnjacka. Bland annat ett par propellrar. Propellrarna spänns på Ernst och Gudruns ryggar och tillsammans med Arnold får de prova på hur det känns att flyga som en riktig superhjälte. När de är uppe i luften bestämmer de sig för att åka till Sixtens kalas.
När de kommer fram ser de en deppig Sixten sitta under ett träd med en lakritsrem i munnen. Barnen har gått hem, besvikna över att det inte fanns någon riktig superhjälte på kalaset. Men nu finns det ju plötsligt en!
Detta är första boken i serien om Ernst och Gudrun. Det är en fantastisk historia där det inte finns några gränser för fantasin. Berättelsen är trevlig med ett viktigt budskap i botten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar