tisdag 21 maj 2019

Vad gömmer sig bakom väggen i rummet?

https://biblioteket.vetlanda.se/web/arena/results?p_p_id=searchResult_WAR_arenaportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_id=163460&p_r_p_arena_urn%3Aarena_facet_queries=&_searchResult_WAR_arenaportlet_agency_name=ASE506851&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_item_no=0&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_query=title%3A+%22Mysterieklubben+och+det+hemliga+rummet%22&p_r_p_arena_urn%3Aarena_search_type=solr&p_r_p_arena_urn%3Aarena_sort_advice=field%3DRelevance%26direction%3DDescending&_searchResult_WAR_arenaportlet_arena_member_id=186524583
Patrik Bergström kommer nu med sin första bok i serien om Mysterieklubben. Denna gång handlar mysteriet om ett hemligt rum. Illustrationerna är gjorda av Filippo Vanzo. I händelsernas centrum är Amanda vars mamma som är bibliotekarie och pappa som är militär har fått nya jobb. Det lilla samhället de ska flytta till heter Vilunda.
Amanda är inte så pepp på att flytta. Hon saknar sina gamla vänner. När de kommer fram till huset de ska bo i känns det ändå rätt så bra. Amanda ska bo i ett stort rum, med högt i tak och fönster som vetter ut mot trädgården. Amanda börjar undersöka sitt rum och upptäcker att någon har tapetserat över en öppning i väggen. Vad är nu detta? Mysteriet tar sin början. Vad är det som ligger bakom öppningen? Ett hemligt rum?
Amanda hittar snart ett gömställe som ligger upp på vinden. Där ser hon initialerna "MK" och "HK" inkarvade i väggen. Frågorna blir alltså inte färre utan fler.
En tid går och Amanda kommer inte vidare i sökandet efter hemligheter. Hon har långtråkigt och går ut en stund. Där träffar hon grannen Holger, en äldre man som står och fixar med sin båt. De börjar prata och Holger berättar att hans bror en gång har bott i Amandas hus. När Holger får reda på vilket rum som Amanda bor i säger han lite kryptiskt: "Ja, det är ju ett spännande rum".
Vad menar Holger med det? Vet han något om initialerna? Genom Holger får Amanda reda på att det förr i tiden fanns något som kallades för Mysterieklubben. Amanda blir nyfiken. Vilunda kanske inte är så tokigt ändå? Det blir ännu roligare när hon träffar en ny kompis som heter Carl.
Tillsammans kanske de kan lösa mysteriet med det hemliga rummet?
Patrik Bergström har skrivit en lagom spännande bok med en del intressanta sidospår. Till hösten kommer uppföljaren Mysterieklubben och ubåten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar