onsdag 8 maj 2019

Projekt Gemini

Ett annat jag är det första samarbetet mellan författarna Petter Lidbeck och Carin Gerhardsen.

Tonåringarna Rasmus, Amanda och Malin sitter på ett café i Stockholm. En man kommer in, sätter sig men går nästan lika fort igen. Malin får se att mannen glömt sin väska. Hon springer ut och efter honom. Där och då sprängs Malin i luften i ett förmodat terrorattentat.

Amanda, som nyligen förlorat sina föräldrar i en trafikolycka, blir förstås helt knäckt av förlusten av sin bästa kompis. Rasmus, som har skilda föräldrar med nya familjer och inte känner sig hemma någonstans, har också förlorat sin trygga punkt i Malin.

Amanda bor med sin moster Bim. Strax efter olyckan hälsar Rasmus på. Då råkar han få se det sista fotot som tagits på Amandas föräldrar. När de skulle åka hem från fjällen för några månader sedan slumpade det sig att de stannade på samma rastplats som Malin och hennes familj. Amanda tjatade sig till att få åka med i Malins bil. Det räddar hennes liv, eftersom föräldrarna omkommer. På fotot som togs strax innan de skiljdes åt står det en man i bakgrunden. Rasmus känner igen honom. Det är ju mannen som glömde sin väska på caféet! Det kan inte vara en slump att mannen är på samma ställe som Amanda två gånger, och båda gångerna har hennes närstående förlorat livet.

Amanda, Bim och Rasmus ger sig i väg på den sen länge planerade resan till Europa. De ska åka till Bukarest för att hälsa på barnhemmet Amanda kommer ifrån. Det blir dock inte den lugna resan som de har tänkt sig. I stället blir det en jakt på liv och död, och pusselbitar läggs samman en efter en...

Det här en otroligt spännande historia som knappt går att lägga ifrån sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar