måndag 23 augusti 2010

Dansen är livet

Eva Susso har skrivit många ungdomsböcker och de flesta tillhör det tunnare formatet. Men de brukar ändå innehålla en hel del handling, många intringer och många trådar. Hennes serie Dansfabriken är inget undantag. Första delen Street kom ut i mars i år, del två, Funk, väntas i september och del tre, Break, kommer i januari 2011. Inte så lång väntan mellan delarna alltså.

I Dansfabriken får vi möta Melina, Marko, Rafael och Terese som alla på olika sätt brinner för dans och framförallt då street.

Melina har mål. Hon ska komma in på International Dance School, hon ska lyckas i skolan och hon ska vara en dotter som hennes föräldrar älskar. Det här med killar är inget hon har tid med och hon har aldrig kännt något intresse att fördjupa sig i ämnet heller för den delen. Därför blir hon konfunderad när Rafael inte riktigt verkar lämna hennes tankar.
Marco är Melinas bästa vän sen evigheter. Han är en fantastisk dansare men har även en hel del tjejer i huvudet.

Rafael är rätt ny i dansfabriken. Han är lite tyst och inbunden och vill inte riktigt imponeras av Marcos skryt om tjejer och dans. Han är en bra dansare som vill mycket och en sak som han vill ha är Melina...

Terese kommer från en annan värld än de andra. Hon har dansat balett hela sitt liv och har precis börjat med streetfunk. Att hon ens vet om de andras existens är en ren slump men nu är hon fast besluten att bli en del av deras värld.


Alltså: en massa dans, vänskap, kärlek, familjeproblem, kompisproblem och en möjligheten att få dansa på en modevisning. Där har ni Dansfabriken. Mycket handling och på vissa ställen känns det lite tunt, det är mångas livsöden som ska berättas. Men de de riktigt viktiga och stora sakerna beskrivs ändå så pass djupt så att man hinner känna med huvudpersonerna. Jag tyckte om Street på ett rätt lagom sätt och det är bra att det kommer fler delar så man får chansen att lära känna huvudpersonerna ännu bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar