fredag 13 augusti 2010

Omvälvande sanningar och lögner i Sabas liv

Saba går i nian. Hennes pappa åker hem till Eritrea medan hennes mamma ligger hemma och är deprimerad, så Saba måste ta hand om sina syskon och sin mamma. Storebror Dede sitter i fängelse och är inte till någon hjälp. Hennes kompis Goran hamnar i trubbel och tas omhand av polisen. Samtidigt träffar hon den blyge Loke, lite i smyg. Mamma hade nog inte tyckt om att Saba träffar honom, särskilt som han är svensk.

Saba är en rätt tuff tjej, som det råkar hända mycket saker kring, med hennes vänner och med familjen. Det visar sig ganska snart att alla inte håller sig till sanningen alla gånger och det får konsekvenser. Den stormiga tonårstidens alla känslor kommer till uttryck i de korta dialogerna. Historien utspelar sig under några få dagar, men det är några mycket händelserika dagar i Sabas liv, som ställer allt på ända. Livet kommer aldrig mer vara sig likt.

Saba: sanningar och lögner är skriven av Simonette Schwartz. Boken är utgiven på LL-förlaget och är därmed lättläst med korta stycken och korta kapitel. Rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar