fredag 20 augusti 2010

Romantik, praliner och tänkvärda citat

Coleen Murtagh Paratore har kommit med en serie vid namn Bröllopsfixarens dotter. Första boken i serien heter Öppna ditt hjärta.

Willafred Havisham, även kallad Willa, har landat på Cape Cod, på den amerikanska östkusten. Hennes mamma Estelle kommer därifrån, men under hela Willas tolvåriga liv har de flackat omkring och bott på en mängd olika orter. Titt som tätt får hennes mor för sig att flytta, i regel när hon börjat bli intresserad av en man (eller han av henne). Willas pappa dog dagen efter hennes föräldrars bröllop och allt hon önskar sig är en ny pappa. Estelle är dock hemskt motsträvig. Hon har fullt upp med sin karriär som bröllopsfixare och hennes perfekta bröllop är vida kända.

Willa trivs alldeles upperligt i Bramble, som den lilla staden heter. Hon älskar havet, har fått en bästis, har nära till mormor som råkar äga en godisaffär och deras granne Sam/Poeten är den bästa lärare hon har haft. Han är dessutom snygg och trevlig och verkar ha ett gott öga till Willas mamma... Men när han visar sitt intresse, kommer verkligen Estelle stanna kvar i Bramble eller måste de flytta igen? Willa tar sin mormor till hjälp för att smida planer.

Jättesöt historia, perfekt att mysa med i höstmörkret. Willa läser mycket och varje kapitel inleds med ett citat från någon av alla böcker hon läser, vilket ger det hela en trevlig touch. Vissa citat har ingen djupare mening, förutom att de passar in på kapitlet, men flertalet är av det tänkvärda slaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar