måndag 16 augusti 2010

Measle Stubbs nya äventyr

Measle har hämtat sig från det senaste äventyret, med vredesmunken Basil Tramplebone som var hans förmyndare. Nu bor han med sina föräldrar och hunden Tinker. Friden varar dock inte länge. Under en vanlig shoppingtur blir hans mamma kidnappad och hans pappa tappar minnet. Det blir alltså Measle själv som får ge sig ut på jakt efter kidnapparna, i sällskap med Tinker som troget följer honom i hasorna.

Jag ska försöka att inte avslöja hela handlingen, men måste ändå berätta lite. Det visar sig att det är ett gäng vredesmunkar som tagit Measles mamma tillfånga, eftersom de hatar familjen Stubbs och vill döda både mamma, pappa och Measle. De har fört henne till Skrattens ö, ett nöjesfält som är stängt för säsongen. Där försöker Measle hitta sin mamma och samtidigt hålla sig gömd för vredesmunkarna. Vredesmunkarna är dock inte ensamma på ön och de har inte planerat kidnappningen själva. Där finns något mycket mer skrämmande; drakodonen...

Ett nytt spännande äventyr med den klyftige Measle. Detta bjuder på många vredesmunkar, förtrollade mjukisdjur och karusellhästar, en enorm, självlysande grön drake och magiska gelébönor. Läskigt, men Measle klarar sig alltid. Eller...?

Boken heter Measle Stubbs och drakodonen och är skriven av Ian Ogilvy. Precis som med första boken hade jag svårt att lägga den ifrån mig. Det händer mycket, tempot är högt och det är alltid roligt att se hur vredesmunkarna gör bort sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar