tisdag 10 augusti 2010

Magiska krafter under mystiska moln


Measle Stubbs bor hos sin förmyndare Basil Tramplebone i ett mörkt, kallt och smutsigt hus som det alltid regnar över. Basil ser till att han har det gott själv, medan Measle får äta det Basil lämnar efter sig. Sover gör han på köksgolvet bland kackerlackorna, eftersom det är det enda rum som är varmt. Bada vill han inte, eftersom badvattnet är smutsigt och fullt med gröna, slemmiga klumpar.

Det enda som är fint i huset är den modelljärnväg Basil har byggt på vinden. Ibland får Measle följa med för att titta på när Basil leker med järnvägen. En dag lurar Measle iväg Basil, så han ska kunna leka med järnvägen själv. Det skulle han inte ha gjort. Basil är nämligen en vredesmunk och sådana är minsann inte att leka med... Helt plötsligt får Measle leka med modellandskapet på ett helt annat sätt än han tänkt sig, när Basil förminskar honom. Och de där miniatyrgubbarna i plast, ser inte de lite märkliga ut?

Measle Stubbs och vredesmunken är skriven av Ian Ogilvy och är alldeles utmärkt om du gillar när magi och andra oförklarliga saker är inblandade. Spännande bok, jag hade svårt att lägga den ifrån mig när jag läste. Precis när man tror att det är ute med Measle händer något som förändrar situationen.

Denna bok är den första i en serie och följs av Measle Stubbs och drakodonen och Measle Stubbs och manakraften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar